Lajme

Supermarketet në Zvicër kërcënojnë të bojkotojnë produktet braziliane

 

Një ligj i ri brazilian që do të vijë së shpejti do të rrezikojë marketet e mëdha, duke bërë që 40 kompani evropiane, duke përfshirë Migros dhe Coop, të nënshkruajnë një letër proteste kundër legjislacionit, transmeton albinfo.ch.

Të dy shitësit me pakicë thanë se do të bojkotonin produktet nga Brazili, nëse ligji miratohet.

“Vitin e kaluar ne pamë një sërë rrethanash që çuan në një numër jashtëzakonisht të lartë zjarresh në pyje dhe shpyllëzime në Brazil, me çka kuptohet se produketet mund të kenë anë negative”, thuhej në letrën drejtuar kongresit kombëtar.

“Ne e konsiderojmë Amazon-in të jetë një pjesë qendrore e ekosistemit global që është thelbësore për sigurinë e planetit tonë, si dhe një pjesë kritike e një të ardhmeje të begatë për brazilianët dhe shoqërinë në tërësi”. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI