Turizëm

Zona bregdetare e pazbuluar deri tani në Shqipëri

Meqenëse bregdetet e Shqipërisë janë destinacionet më të kërkuara nga turistët, duket se ka ende zona të pazbuluara nga turistët.

Në Shqipëri së fundi është zbuluar plazhi i virgjër dhe i panjohur në Fier.

Ky plazh ndodhet në Libofshë dhe shtrihet në një gjatësi bregdetare prej 8 km, i treti nga plazhet e Fierit për nga gjatësia, pas Darëzezës dhe Pishporos.

Është pjesë e detit Adriatik. Edhe ky plazh karakterizohet nga rëra e imët, e pasur me jod, me ujëra të pastra e të cekëta dhe frekuentohet vetëm nga banorët vendas. Ofron një larmi të madhe formash gjeomonumentesh: delta lumore, laguna dhe plazhe të vegjël, thuhet ne postimin e shpërndarë në rrjetet sociale, përcjell albinfo.ch.