Lajme

Zvicër: A duhet të vendosen çmimet e karburanteve në faqet e internetit

Një faqe interneti për krahasimin e çmimeve të karburantit ka bërë një hap drejt shndërrimit në realitet, pasi Senati miratoi një mocion që kërkonte ngritjen e një të tillë.

Qeveria zvicerane nuk e dëshiron një të tillë – pasi nuk arrin të shohë përfitimin, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Një sistem tashmë funksionon në Austri, stacionet e shërbimit janë të detyruara të vendosin çmimet e tyre në faqe çdo ditë – ideja është që shoferët të mund të blejnë për të gjetur ofertat më të lira dhe transparenca do të nxiste uljen e çmimeve.

Por Këshilli Federal është skeptik. Ata besojnë se do të ishte e komplikuar të vendosej dhe për një shofer që udhëton rreth 12,000 km në vit, do të kursente vetëm rreth 200 CHF në atë kohë.

Dhoma e Ulët ende duhet të votojë për këtë çështje.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI