Lajme

Zvicër: Banorët që kanë migruar, dy herë më shumë gjasa të jenë të papunë

Vitin e kaluar, 2,766,000 njerëz – 38% e popullsisë rezidente të përhershme të Zvicrës, të moshës 15 vjeç e lart – kishin një sfond migrimi, 0,3 pikë përqindje më shumë se në vitin 2019, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa 7% e këtyre njerëzve ishin të papunë në vitin 2020, pavarësisht nga gjenerata, norma ishte vetëm 3% për ata pa një sfond të tillë, tha të martën Zyra Federale e Statistikave.

Megjithatë, përqindja e të papunëve me sfond migrimi ka ardhur në rënie prej vitesh: në vitin 2016 ishte 7.8%. Nga ata me prejardhje migrimi, 80% kanë lindur jashtë vendit. Kombësitë më të zakonshme – përveç zviceranëve (36%) – ishin italianët dhe gjermanët (të dyja 10%).

Kantoni i Gjenevës kishte përqindjen më të lartë të banorëve me prejardhje migrimi, përkatësisht 60.9%. Ajo u pasua nga Bazeli (52.2%), Vaud (49.6%), Ticino (49.3%) dhe Cyrihu (43.3%).

Përqindja më e ulët u gjet në Uri (14.1%), përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI