Lajme

Zvicër: Cilat oferta të telefonave janë më të lira?

Në një kohë kur çmimet e mallrave dhe shërbimeve në Zvicër po rriten, është e dobishme të dini se ku mund të gjeni ofertat më të mira që kursejnë para - duke përfshirë ofertat e telefonisë celulare

Planet e telekomit mund të jenë të shtrenjta në Zvicër, veçanërisht për njerëzit që përdorin telefonat inteligjentë dhe të gjitha shërbimet përkatëse në maksimum.

Megjithatë, sipas shërbimit të krahasimit në internet Moneyland, “potenciali për kursime të kostos është i madh”.

“Më shumë se 100 abonime të ndryshme të telekomit celular dhe me parapagesë ofrohen në Zvicër, së bashku me opsione dhe paketa të panumërta shtesë. Kjo e bën të vështirë lundrimin në xhunglën e tarifave për të gjetur zgjidhjet më të lira për konsumatorët,” shkruan Moneyland.

Lajmi i mirë është se “tashmë ka shumë oferta shumë të përballueshme. Duke migruar në një plan tjetër, përdoruesit e telefonit mund të kursejnë shumë para”, tha eksperti i telekomit i Moneyland, Ralf Beyeler, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Analiza e tij tregon se ku dhe si mund të kursehen paratë, bazuar në sa shpesh përdorni shërbimet celulare.

Le të fillojmë me “përdorimin e lehtë”, të përcaktuar nga Moneyland si “pesë telefonata lokale dy minutëshe brenda Zvicrës dhe 500 megabajt përdorim të të dhënave në Zvicër në muaj”.

Pa dyshim, kjo nuk është shumë për shumicën e njerëzve, të cilët duket se mbështeten në telefonat e tyre celularë për pothuajse gjithçka, por nëse i përshtateni kësaj kategorie të veçantë, mund të kurseni një pako, përcjell tutje albinfo.ch.

Bastja juaj më e mirë: Mucho.

“Pa llogaritur promovime speciale, Mucho ka ofertën më të lirë të celularit me parapagesë, me kosto totale prej 53,80 frangash gjatë vitit të parë”, sipas Moneyland.

Më pas janë ofertat e parapaguara nga shitësit me pakicë Lidl (73,80 franga) dhe Coop (87 franga).

Shërbimi i krahasimit të çmimeve vë në dukje se për përdoruesit “e lehtë”, me parapagesë janë shumë më të lira se ato të zakonshme.

Plani celular më i lirë (jo me parapagesë) që gjeti Moneyland ofrohet nga Talktalk dhe kushton 117,50 franga gjatë vitit të parë, që është më shumë se dyfishi i kostos së ofertës më të lirë me parapagesë.

Kjo ju jep një ide se sa më të lira janë planet me parapagesë nëse nuk i përdorni shumë shërbimet tuaja celulare.

Gjithashtu, regjistrimi për ofertat promocionale që kompanitë zvicerane të telekomit lëshojnë herë pas here “nuk shpërblehet për njerëzit që përdorin shumë lehtë telefonat e tyre. Oferta speciale promocionale më e lirë që përputhet me profilin e lehtë të përdoruesit kushton 124 franga gjatë vitit të parë”, përcjell tutje albinfo.ch.

Po në lidhje me përdoruesit “mesatar”?

Këta janë njerëzit që përdorin 5000 megabajt të dhëna celulare në Zvicër dhe 30 telefonata lokale treminutëshe brenda Zvicrës në muaj.

“Për shumicën e përdoruesve celularë, 5000 megabajt të dhëna në muaj janë më se të mjaftueshme.” tha Beyeler, dhe veçanërisht për njerëzit që nuk përdorin telefona celularë për transmetim.

Edhe këtu opsioni më i lirë është oferta me parapagesë nga Mucho, e cila kushton 209,80 franga për vitin e parë.

Më pas janë Digital Republic dhe Yallo, me 240 franga gjatë vitit të parë. Për krahasim, oferta më e lirë për këtë kategori përdoruesish në Salt – një nga tre ofruesit më të mëdhenj të telekomit në vend, së bashku me Swisscom dhe Sunrise – kushton 882.80 franga: më shumë se katër herë më shumë se oferta më e lirë.

“Nëse një përdorues mesatar bën 30 telefonata në muaj ose vetëm një, vështirë se ndikon në koston totale”, tha Moneyland, duke shtuar se “ofruesit e shërbimeve më të përballueshme përgjithësisht kushtojnë të njëjtën gjë për përdoruesit mesatar, pavarësisht sa shumë apo sa pak telefonata bëjnë”.

Së fundi, përdoruesi “i rëndë”.

Ky është një person që dëshiron të ketë telefonata të pakufizuara dhe përdorim të të dhënave brenda Zvicrës.

Natyrisht, këta njerëz do të duhet të paguajnë tarifa më të larta se homologët e tyre “të lehtë” dhe “të mesëm”.

Opsionet më të lira për këtë kategori përdoruesish janë ofertat me parapagesë nga Digital Republic dhe oferta nga Yallo, që të dyja kushtojnë 240 franga gjatë vitit të parë.

Ato pasohen nga ana e kostos nga Teleboy, i cili kushton 349 franga në vitin e parë.

Kjo mund të tingëllojë si shumë (dhe është, kur krahasohet me çmimet që paguajnë klientët e lehtë dhe të mesëm), por është ende dukshëm më pak se tarifat e Swisscom dhe Salt: përkatësisht 838,80 dhe 899,35 franga.

Moneyland thekson se analiza e tij është një tregues i përgjithshëm i tendencave të kostos bazuar në vëllimin e përdorimit.

Por “kostot mund të jenë shumë të ndryshme në varësi të mënyrës se si një person përdor telefonin e tij celular”, tha Beyeler.