Lajme

Zvicër: Dënohet shoku që e mashtroi se kishte fituar më pak para në lotari

Një fitues i lotarisë në kantonin Zug zbuloi se një mik e kishte mashtruar atë nga mijëra franga fitime. Ish-shoku tashmë është shpallur fajtor për përvetësim.

Njeriu që fitoi i kërkoi mikut të tij t’i mbledhë fitimet e tij, pasi ai nuk flet mirë gjermanisht dhe gjithashtu ka disa probleme shëndetësore. Ai kishte fituar 46,000 CHF – por ai nuk e dinte këtë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Miku u kthye dhe tha se fitimet ishin 2300 CHF. Fituesi i lotarisë ishte aq mirënjohës sa i dha atij 200 CHF si falënderim. 

Më pas shoku i kërkoi fituesit të fshinte të gjitha fotot e biletës fituese nga telefoni i tij. Në atë moment fituesi kishte dyshimet e tij. 

Dy vjet pas fitimit të çmimit, ish-miku duhet të paguajë mbi 4,000 CHF gjoba dhe kosto – dhe gjithashtu ka një gjobë të pezulluar prej 12,000 CHF. 

Por fituesi ende nuk i ka marrë paratë e tij. Ai tani duhet të nisë një padi civile për këtë.