Shkurt.ch

Zvicër: Pasagjerët u detyruan të largoheshin nga treni, ja arsyeja

Udhëtarët po udhëtonin një tren nga Biel / Bienne Cyrih, kur u kërkua largoheshin Olten dhe prisnin 20 minuta për shërbimin tjetër, përcjell albinfo.ch. 

Nuk ka as dhomë pritjeje, njerëzit dinë të jenë shumë keqdashës”, i tha një lexues 20minuten. “Si banor kanë pasur mjaft eksperienca, por kjo ishte qershia mbi tortë”, tha një tjetër lexues. 

Operatori kombëtar zviceran i hekurudhave SBB kërkoi falje pas incidentit. Një zëdhënës tha se një problem teknik ishte shfaqur dhe ka pasur mungesë mjeteve, përcjell albinfo.ch. 

“Kur një tren është plot, nuk është e mundur garantohet evakuimi i sigurt, në rastin e një zjarri, për shembull. Siguria e miqve tanë merr përparësi këtë incident”, shtoi zëdhënësi.  

SBB i Zvicrës njihet si një nga operatorët mirë trenave botë, por udhëtarët janë bërë gjithnjë e shumë të paduruar nga trenat e vonuar ose plot, sidomos zonat midis Bernës dhe Cyrihut dhe midis Gjenevës dhe Lozanës.