Lajme

Zvicër: Punonjësit e sigurisë rrahën azilkërkuesin e dehur në festival

Dy punonjësit e sigurimit nuk e pëlqyen atë dhe ata e kishin paralajmëruar njeriun të linte bazat e festivalit.

Në një festival në Langenthal të shtunën pati edhe grushte.

Kjo pasi që sigurimi rrahën një person në Wuhrplatzfest. Në një video të cilën disa persona që kanë gjiruar rrahjen dhe e kanë dërguar në gazetën zvicerane 20 minuta shihet e rrahura e sigurimit ndaj personit.

E njëjta gazetë ka njoftuar se personi besohet të jetë një azilkërkues.

“Ai më parë kishte mbledhur gota për të mbajtur depon”, ishte shprehur ai që kishte dërguar video-incizimin.

Dy punonjësit e sigurimit nuk e pëlqyen atë dhe ata e kishin paralajmëruar njeriun të linte bazat e festivalit.

“Kur ai nuk donte të largohej, një nga njerëzit e sigurisë e goditi me grushta në fytyrë disa herë”, vazhdon lexuesi. Tjetri pastaj e kapi për qafë dhe e hodhi në tokë. “Ata e trajtuan atë sikur të kishte bërë diçka të keqe. Ai thjesht donte të xheponte disa franga. ”Sjellja e stafit të sigurimit hasi gjithashtu në pakuptim mes vizitorëve të tjerë të festivalit. “Të gjithë menduan se ishte tërësisht antisocial.”

Shoqata Kulturore Chrämerhuus, e cila organizon Festivalin Ëuhrplatz, është në dijeni të incidentit. “Ne jemi shumë të dëshpëruar dhe dënojmë çdo formë dhune – veçanërisht nëse rrezikon sigurinë e mysafirëve tanë,” tha Stefan Schischkanov, mbikëqyrësi i përhershëm i festivalit.

Ka pasur konflikte vitet e fundit. “Fakti që stafi i sigurisë është bërë i dhunshëm nuk ka ndodhur kurrë më parë.”

Sipas deklaratave të dy punonjësve të sigurimit, i njëjti person që kishin rrahur dyshohej se kishte ngacmuar edhe gra dhe ishte i dehur ndërsa shton se ai kishte filluar ta sulmonte njërin nga dy punonjësit e sigurimit.