Lajme

Zvicër, sërish rritje: 35,579 raste të reja me koronavirus gjatë një jave

Në të njëjtën kohë, BAG ka regjistruar 9 raste të reja të vdekjes si dhe 396 shtrime në spital (rritja: 7.3 për qind)

Në Zvicër dhe Lihtenshtajn, janë raportuar 35,579 infeksione të reja me koronavirus në Zyrën Federale të Shëndetit Publik (BAG). Kjo është 45.4 për qind më shumë se në javën e kaluar (mesatarja 7-ditore).

Në të njëjtën kohë, BAG ka regjistruar 9 raste të reja të vdekjes si dhe 396 shtrime në spital (rritja: 7.3 për qind).

Përqindja e të vaksinuarve të dyfishtë është 69.3 për qind, ndërsa 44.4 për qind kanë marrë edhe vaksinën përforcuese (booster).

Janë raportuar 88,285 teste. Norma mesatare e pozitivitetit gjatë ditëve të fundit ishte 40.9 për qind.