Lajme

Zvicër: Shtohet lista e vendeve me rrezik

Portugalia, Kanadaja, Nigeria dhe Japonia janë në listën e vendeve në rrezik të Zvicrës.

Kjo do të thotë që të ardhurit nga këto vende, përfshirë shtetasit zviceranë dhe banorët e përhershëm që kthehen në Zvicër, duhet të paraqesin një test negativ pas mbërritjes dhe duhet të karantinohen për 10 ditë.

Ky është rasti edhe nëse njerëzit janë të vaksinuar ose janë shëruar nga virusi, përcjell albinfo.ch.

Ata do të duhet të bëjnë një test tjetër midis ditës 4 dhe 7, së bashku me informimin e autoriteteve kantonale.

Mbretëria e Bashkuar, Danimarka, Holanda, Belgjika dhe 16 vende të tjera janë tashmë në listën e Zvicrës që po zgjerohet me shpejtësi të “variantit të shqetësimit të virusit”.

Vendet e para iu shtuan listës të premten, më 26 nëntor, duke përfshirë Belgjikën, Botsvanën, Esëatinin, Hong Kongun, Izraelin, Lesoto, Mozambikun, Namibinë, Afrikën e Jugut dhe Zimbabvenë.

Republika Çeke, Egjipti, Malavi, Holanda dhe Mbretëria e Bashkuar u shtuan të shtunën.

Zvicra shtoi të hënën katër të tjera duke përfshirë Angolën, Australinë, Danimarkën dhe Zambinë.