Lajme

Kërcënoi me armë zjarri punonjësit e bankës në Oberdorf

Dy herë dega e bankës kantolane Basellandschaftliche në Oberdorf në Bazel u sulmua. Tani janë marrë masat e sigurisë.

Banka kantonale, Basellandschaftliche, do të përmirësojë kushtet e sigurisë në degën e saj në Oberdorf. Tani për tani, siguria është në vend, rregullimet e mëvonshme strukturore duhet të pasojnë.

Më 2 gusht, e njëjta degë në Oberdorf të Basellandschaftliche Kantonalbank (BLKB) u sulmua për herë të dytë në rreth tre muaj.

Në të dy rastet, autori i krimit ishte një njeri që kërcënoi punonjësit me armë zjarri dhe kërkoi lëshimin e parave të gatshme. Jo vetëm mashtrimi dukej i njëjtë, por edhe fotografitë e kamerës së mbikqyrjes tregojnë se veshja dhe shtati i shkelësit të krimit janë të ngjashme në të dy incidentet.

Masat shtesë të sigurisë ishin marrë ndërkohë: “Që nga 5 gushti dhe deri në njoftimin e mëtejshëm, ne kemi punësuar personelin e sigurisë në vend”, thotë Uehlinger. “Si pjesë e një analize të rrezikut, ne kemi vendosur të bëjmë edhe përmirësime strukturore të sigurisë në degën Oberdorf,” thotë ai.

Për arsye sigurie, Uehlinger nuk dëshiron të përmendë detaje të përmirësimeve të planifikuara. Sipas regjistrimeve të kamerës së vëzhgimit, punonjësit kanë veçuar vetëm një banak nga klientelat – apo edhe hajdutët, shkruan 20 minuta, përcjell Albinfo.ch.