Lajme

Zvicër: Udhëtimet me biçikletë, mbrojtje nga COVID-19

Kujdesi për botën tonë duhet të jetë shqetësimi i të gjithëve dhe fillon me zgjedhje individuale.

Përdorimi i biçikletave mundësi e mirë për mbrojtjen dhe distancimin nga virusi Covid-19

Lufta me virusin korona akoma është në mesin tonë dhe padyshim se nuk është përfunduar. Për shkak të ksaj lufte, për disa muaj jetuam më ndryshe, komunikuam më ndryshe, punuam më, lëvizjet, jetët tona dhe shprehitë tona u ndryshuan tërësisht, transmeton albinfo.ch.

Kujdesi për botën tonë duhet të jetë shqetësimi i të gjithëve dhe fillon me zgjedhje individuale. Për shembull, shumë qytetarë zvicerianë kanë zgjedhur të përdorin një biçikletë në vend një makinë për distancat e tyre të përditshëm, qoftë për punë, apo shëtitije. Sipas disa matjeve, nese një person udhëton me biçikletë përveç që shpëton natyrën nga ndotja e ajrit, këtë rast makinat të cilat lirojnë karbone, udhëtimi me biçikleta shpëtoi disa ton gjurmë karboni sipas një vlerësimi, ku thuhet se një sasi CO2 absorbohet nga 2.000 pemë.

“Të jetosh është si të ngasësh një biçikletë. Që të mbash ekuilibrat e duhur, duhet të jesh në lëvizje”, thotë Albert Ajnshtajn.

Fakti real është se biçikleta, pavarësisht se cilësohet si mjet i vjetër i teknologjisë së lëvizjes, mbetet më i miri në një baraspeshim pikash pozitive apo negative. Por në çfarë baraspeshe ndikon për mirë ky mjet, dyrrotaku? Të anketuarit, të rinj përdorues të biçikletës, por edhe këmbësorë, theksojnë faktin se biçikleta, përveçse mban organizmin në formë, shmang edhe shpenzime në kohë, hapësirë, si edhe ekonomi. /Albinfo.ch.