Lajme

Zvicër: Vaksinimet përforcuese nuk janë të nevojshme

Ndërsa raundi i tretë i vaksinimeve kundër Covid është duke vazhduar në disa vende, Zvicra ende nuk po planifikon të ofrojë masa përforcuese të përhapura, sipas transmetuesit publik SRF, përcjell albinfo.ch.

“Në vendet e tjera, presioni social ka bërë që vaksinimet përforcuese të kenë filluar tashmë. Deri më tani, megjithatë, nuk ka dëshmi shkencore se një përforcues është i nevojshëm ”, tha Raphael Ben Nescher, i cili kryeson stafin special të Covid në Bern.

Disa ekspertë madje argumentojnë se përveç njerëzve me imunitet të dobësuar, vaksinimet përforcuese nuk janë të nevojshme për publikun në përgjithësi, pasi të dhënat aktuale tregojnë se mbrojtja nga vaksinimi dhe mbrojtja e vetë trupit do të ishin të mjaftueshme për shumicën e njerëzve.

Të shtënat nxitëse janë hedhur vetëm për njerëzit në kategori veçanërisht të rrezikut të lartë në Zvicër.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI