Shkurt.ch

Zviceranët kërkojnë bashkëpunim me vendet e Azisë Juglindore

Sekretari i shtetit në Ministrinë e Jashtme të Zvicrës, Pascale Baeriswyl, ka marrë pjesë në një takim të ministrave të jashtëm në Tajlandë për të forcuar bashkëpunimin me dhjetë vende në Azinë Jug-Lindore.

Ai mori pjesë në nënshkrimin e një memorandumi mirëkuptimi për të ndihmuar në zvogëlimin e rrezikut nga katastrofat, si pjesë e bashkëpunimit të saj me një qendër rajonale koordinimi për ndihmë humanitare në menaxhimin e katastrofave.

“Bashkëpunimi me ASEAN ndihmon Zvicrën të arrijë një ndikim më të madh në fushat që janë të rëndësishme për ne, përfshirë ndryshimin e klimës dhe uljen e rrezikut nga katastrofat, zhvillimin e qëndrueshëm, zhvillimin e aftësive profesionale dhe paqen dhe të drejtat e njeriut,” citohet Baeriswyl në një deklaratë, përcjell Albinfo.ch.

Shoqata Ndërqeveritare e Kombeve të Azisë Juglindore është organizata më e rëndësishme partnere e Zvicrës në rajon.

Para se të udhëtonte në Bangkok, Baeriswyl ishte në Kamboxhi, ku vizitoi projekte nga agjensia zvicerane e zhvillimit dhe u takua me përfaqësuesit e organizatave të viktimave dhe Tribunalin Khmer Rouge.

Në kryeqytet, Phnom Penh, gjithashtu mori pjesë në hapjen e lidhjes klinike të jashtme të zemrës Kantha Bopha, e cila është e lidhur me spitalin e fëmijëve që u themelua nga mjeku zviceran, Beat Richner, në 1992.