Lajme

Zviceranët nuk janë adaptuar plotësisht për koncerte dhe ngjarje virtuale

Koncertet dhe ngjarjet fizike mbeten shumë më të pëlqyera në Zvicër sesa ato alternativat dixhitale. Por, njerëzit janë të gatshëm të mbledhin para për shfaqje në internet, përcjell albinfo.ch.

Në sondazhin “Events Switzerland 2021”, botuar të enjten nga Shkolla e Shkencave të Zbatuara të Cyrihut (ZHAW), 87.5% e të anketuarve thanë se preferonin shfaqjet e drejtpërdrejta në vend. Pothuajse 58% thanë se ngjarjet dixhitale nuk mund të zëvendësonin kurrë ato live.

Të gjitha grupmoshat ndanë këtë mendim, megjithëse numrat që thanë se ishte “e rëndësishme ose shumë e rëndësishme” të merrnin pjesë në të vërtetë në ngjarje ishin më të lartat në mesin e moshës 45-59 vjeç, me 91%. Ky vlerësim “ra” në 85% në mesin e të rinjve 16-29 vjeç. Thënë kjo, të anketuarit do të ishin të gatshëm të paguanin deri në 53% të një çmimi normal të biletave të teatrit për një shfaqje virtuale; për ngjarje apo koncerte sportive ata do të paguanin rreth 38% të çmimit. Koncertet ishin lloji “më i rëndësishëm” i ngjarjes për të intervistuarit, megjithëse njerëzit raportuan se shpenzuan më shumë para në ngjarje sportive: para-pandemi një mesatare prej 272 CHF në vit. Festivalet e muzikës (CHF263) dhe koncertet (CHF241) ishin të radhës, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI