Lajme

Zvicra miraton paketën e re të sanksioneve të BE-së kundër Rusisë

Këto sanksione përfshijnë futjen e kufijve të çmimeve për naftën bruto ruse dhe produktet e naftës, si dhe kufizime për produktet e hekurit dhe çelikut, mallrat e hapësirës ajrore dhe mallrat që janë “me rëndësi ekonomike për Rusinë”, njoftoi qeveria të mërkurën.

Masat përfshijnë gjithashtu ndalime për ofrimin e IT, inxhinierisë, arkitekturës dhe shërbimeve ligjore për qeverinë dhe kompanitë ruse.

Përveç miratimit të sanksioneve të BE-së, Këshilli Federal dekretoi gjithashtu një embargo ndaj mallrave ushtarake, duke e shtrirë atë pjesërisht edhe në Ukrainë, “duke pasur parasysh statusin neutral të Zvicrës”, tha qeveria.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI