Lajme

Zvicra përdor rreth 3.5 milionë maska në ditë

Për një muaj, Zvicra përdor 105 milionë maska.

 

Midis sektorit të shëndetësisë dhe udhëtarëve në transportin publik, Zvicra përdor rreth 3.5 milionë maska ​​në ditë, transmeton albinfo.ch.

Vlerësimet nga Zyra Federale e Shëndetit Publik tregojnë se 3.5 milionë maska ​​përdoren dhe asgjësohen çdo ditë, 1,5 deri në 2 milionv prej tyre vijnë nga sektori i kujdesit shëndetësor.

Në një muaj, Zvicra përdor 105 milionë maska.

Gjeneva planifikon të marrë maska ​​koronavirus për çdo banor, transmeton tutje albinfo.ch.

Maska u bë e detyrueshme në transportin publik në të gjithë vendin të hënën, më 6 qershor, ndërsa disa kantone kërkonin gjithashtu maska ​​në dyqane dhe supermarkete.

Shumica dërrmuese e maskave të përdorura në Zvicër importohen nga Kina, me rreth 70 për qind vijnë nga atje. /Albinfo.ch