Lajme

Zvicra zbaton paketën e gjashtë të sanksioneve kundër Rusisë

Masat, të vendosura nga BE në 3 qershor, hynë në fuqi në Zvicër në orën 18:00 të së mërkurës, njoftoi Këshilli Federal.njoftoi Këshilli Federal.

Masat, të vendosura nga BE-ja më 3 qershor, hynë në fuqi edhe në Zvicër, njoftoi Këshilli Federal, shkruan albinfo.ch.

Ato përfshijnë një embargo ndaj naftës së papërpunuar dhe disa produkteve të naftës të rafinuar nga Rusia.

“Ngjashëm me masat e aplikueshme në BE, blerja, importi, tranziti dhe transporti në ose brenda Zvicrës janë të ndaluara”, tha qeveria.

“Përveç kësaj, embargoja parashikon ndalimin e ofrimit të shërbimeve, duke përfshirë sigurimin ose risigurimin, në lidhje me transportin e naftës dhe produkteve të caktuara të naftës ruse”.

Ofrimi i shërbimeve të tilla, si kontabiliteti, marrëdhëniet me publikun dhe konsulenca e biznesit për qeverinë ruse tani është gjithashtu e ndaluar, përveç përmbajtjes reklamuese të prodhuar ose transmetuar nga media zyrtare ruse, si Russia Today ose Sputnik.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI