Lajme

Zvicra zë vendin e parë më inovativ në kontinentin evropian

Komisioni Evropian lëshoi ​​tabelën e rezultateve evropiane të inovacionit 2020.

Sistemet tërheqëse të kërkimit, burimet njerëzore dhe investimet e forta, janë përmasat më të forta të inovacionit, që për këto Zvicra zë vendin e parë, transmeton albinfo.ch.

Së fundmi, Komisioni Evropian lëshoi ​​tabelën e rezultateve evropiane të inovacionit 2020. Sipas renditjes, Zvicra vazhdon të jetë vendi më inovativ i kontinentit të Evropës.

Tabela e Vlerësimit Vjetor Evropian për Inovacionin ofron një vlerësim krahasues të punës kërkimore dhe inovacionit të shteteve anëtare të BE-së dhe vendeve të treta të zgjedhura. Zvicra po drejton përsëri renditjen e ndjekur nga Suedia, Finlanda, Danimarka, Holanda dhe Luksemburgu. Duhet theksuar se hendeku për Suedinë mbeti i qëndrueshëm në krahasim me vitin e kaluar, transmeton tutje albinfo.ch.

Sistemet tërheqëse të kërkimit, burimet njerëzore dhe investimet e firmave janë dimensionet më të forta të inovacionit. Zvicra shënon veçanërisht mirë në bashkëpublikimet publiko-private, studentë të doktoraturave të huaja, të mësuarit gjatë gjithë jetës dhe bashëbotimet shkencore ndërkombëtare. Zvicra shënon gjithashtu mjaft mirë përsa i përket Venture Capital. Ky tregues u përmirësua qartë gjatë vitit të kaluar.

Sidoqoftë, renditja e mirë nuk nënkupton që nuk ka dobësi fare. Tabela e rezultateve tregon, për shembull, se ka relativisht pak punonjës në ndërmarrje me zhvillim të shpejtë në Zvicër dhe se ka hapësirë ​​për përmirësime në lidhje me eksportet e shërbimeve me inteligjencë dhe NVM-të inovative që bashkëpunojnë me të tjerët.

Zvicra tregon ndryshimin më të lartë pozitiv ndaj BE-së në ndërmarrjet më të mëdha të shpenzimeve të R&D, PBB-së për frymë dhe hyrjet neto të IHD-ve, dhe ndryshimi më i madh negativ në lindjet e ndërmarrjeve, pjesa e punësimit në prodhim dhe ndryshimi mesatar vjetor në PBB.

Mjeti interaktiv evropian i rezultateve të inovacionit lejon krahasime me porosi të pikëve të performancës. Vizualizoni profilet e vendit, krahasoni pikat e forta, dobësitë dhe tendencat dhe provoni lidhjet midis treguesve. /Albinfo.ch