Fotolajmi

Gjermanët shpenzuan 88 miliardë euro për udhëtime dhe pushime

Gjermanët vitin e kaluar pavarësisht frikës nga sulmet terroriste, hargjuan një rekord prej 88 miliardë euro për pushime dhe udhëtime, sipas të dhënave të paraqitura në Panairin e Turizmit në Berlin.

Dëshira për të udhëtime dhe pushime është ende mjaft e madhe në Gjermani, dhe këtë vit vetëm 69 për qind kanë planifikuar pushimet, ndërkohë që 12 për qind thanë se do të udhëtojë me pjesën tjetër që nuk kanë vendosur ende, raportojnë mediat në Gjermani.

Terrorizmi nuk ka ndikuar për përcaktimin e vendit dhe nuk ka ndikuar në përzgjedhjen e destinacionit. Vetëm 38 për qind e gjermanëve kanë thënë se e kanë cilësuar si problem global, në mënyrë që vitin e kaluar gjermanët vizituan Turqinë me 23 për qind më pak se në vitin 2015, dhe në Afrikën e Veriut madje ka pasur 29 për qind më pak turistë gjermanë. Interesimi i gjermanëve për pushime në Francë gjithashtu është ulur ndjeshëm.