Lajme

120 raste të mutacionit të koronavirusit në Zvicër

Shumica e tyre janë të variantit britanik, gjithsej gjashtë janë klasifikuar si të variantit të Afrikës së Jugut

Patrick Mathys nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) në konferencën për media, të mbajtur sot në Bernë ka thënë se numrat sa u përket lëvizjeve në lidhje me kornavirusin, aktualisht tregojnë drejtime të ndryshme, raporton srf.ch.

Kështu, kur jemi te numri i viruseve mutante, ai tregon rritje ndërsa nëse flasim për rastet e regjistruara totale virusit, numrin e testeve dhe shkallën e pozitivitetit kemi stagnim, trasnemton albinfo.ch. Ndërkaq rënie kami tek pranimet në spital dhe shkalla e vdekjeve.

Vlera R aktualisht është 1.0, ose pak më e ulët se që ka qenë ditëve të fundit (ishte deri në 1.04).

Nga sot, regjistrohen 120 të infektuar me viruse mutante. Shumica e tyre janë të variantit britanik, gjithsej gjashtë janë klasifikuar si të variantit të Afrikës së Jugut.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI