Ekonomi

2016-a ishte vit i keq për bankat private zvicerane

Bankat private zvicerane në 2016-ën kishin një vit jo të mirë në aspektin e rentabilitetit të dobët dhe qarkullimit në para të gatshme.

Ky është përfundimi i një studimi nga firma konsulente KPGM dhe Universiteti i St Gallenit.

Të dhënat u analizuan nga më shumë se 80 banka private zvicerane dhe njësi bankare private. Sipas studimit, klientët besojnë më pak në bankat private. Si rezultat, ata arritën të menaxhonin gjithsej 43 miliardë franga më pak, transemton albinfo.ch.

Për më tepër, institucionet financiare private nuk mund të kishin ulur kostot e tyre mjaft shpejt.