Lajme

230 persona evakuohen në Valais

Siç njoftoi kantoni të premten, deri më tani janë evakuuar 230 persona në gjithë kantonin. Më shumë se 200 zjarrfikës nga 25 trupa të ndryshëm, 19 staf komandues, rreth 50 personel të mbrojtjes civile dhe më shumë se 100 persona nga shërbimet përgjegjëse për infrastrukturën e transportit janë në detyrë, sipas raportit të fundit të situatës.

Ndër të tjera, rruga midis Stalden dhe Zermatt, rruga midis Vissoie dhe Mayoux dhe rruga kantonale në bregun e majtë të Rhone midis Riddes dhe termocentralit Bieudron janë mbyllur.

Siç raporton “Walliser Bote”, në Zermatt është ndezur i ashtuquajturi alarmi i ujit. Kjo do të thotë që popullsia duhet të shkojë menjëherë në hapësira të mbyllura.

Banorët që jetojnë në katin përdhes pranë përroit duhet të shkojnë menjëherë në katet më të larta, vijon. “Ju lutemi zbatoni këtë urdhër menjëherë dhe shkoni në ndërtesa të përshtatshme dhe të sigurta. Ky urdhër zbatohet deri në një njoftim të dytë”, citon gazeta nga një deklaratë./Blick