Lajme

30 vjet nga hapja e shkollës shqipe në Suedi

Tashmë 30 vjet janë bërë që kur u hap shkolla e parë shqipe në Ängelholm të Suedisë, përcjell albinfo.ch.

Suedia është një nga shtetet që lejon me rregullim ligjor që komunitetet brenda shtetit t’i kenë shkollat në gjuhën e tyre për të ruajtur vlerat dhe traditat nga vendi që kanë ardhur.

Shkolla shqipe, për vite me radhë ka ruajtur kulturën shqiptare, ua ka mësuar gjuhën shqipe gjeneratave të reja në mërgim dhe ka procesuar tek fëmijët të gjitha njohuritë për vendin e tyre, për Kosovën, Shqipërinë dhe trevat e tjera shqiptare. /Albinfo.ch