Sporti

320 vajza nga Kosova mësojnë nga dy trajnere amerikane

 Prej 16 deri 21 maj 2019 Kosovë kanë qëndruar dy trajnere nga Shtetet e Bashkuara Amerikës, Ruthie Bolton dhe Chineze Nwagbo. 

Ardhja e tyre është mundësuar nga Ambasada e Shteteve Bashkuara Amerikës Prishtinë, Departamenti i Shtetit Amerikan Uashington bashkëpunim me Federatën e Basketbollit Kosovës. 

Qëllimi i vizitës tyre ishte motivimi i vajzave reja për t’u marrë me basketboll, sensibilizimi i opinionit Kosovë mbështetje  sportit femëror, këtë rast basketbollit, por edhe motivimi i përfshirjes komuniteteve ndryshme jetojnë Kosovë klubet kosovare basketbollit. 

Trajneret amerikane kanë pasur mundësinë përvojat e tyre t’i ndajnë me vajzat e reja moshës prej 8 deri 16 vjeç Graçanicë, Mitrovicë, Prizren, Ferizaj dhe Rahovec. Dhe për gjatë këtyre pesë ditëve sa ka zgjatur ky projekt kanë qenë 320 vajza kanë marrë pjesë këtë aktivitet, e ky numër për Federatën e Basketbollit Kosovës do thotë shumë për faktin se aktivitetin e fundit organizuar Rahovec për këtë grupmoshë mars këtij viti numri i vajzave ka qenë 220 sosh dhe tani brenda dy muajve është rritur për 100 vajza. 

Dy trajneret amerikane me këtë rast e kanë vizituar edhe Federatën e Basketbollit Kosovës, ku janë takuar me kryetarin Arben Fetahu dhe Sekretaren e Përgjithshme, Elvira Dushku. 

dy trajneret amerikane janë shprehur shumë kënaqura me interesimin e madh vajzave për këtë aktivitet, por edhe me punën e madhe dhe serioze FBK po e bën me gjenerata reja, e veçanti për masovizimin e basketbollit femëror. 

Duhet theksuar se ky është vetëm një nga projektet e shumta i kanë implementuar deri tani bashku. Federata e Basketbollit Kosovës dhe Ambasada e SHBA-së  Prishtinë. 

Projekti i radhës do realizohet muajin qershor, kur një grup prej 20 personave do udhëtojnë për San Antonio SHBA-së, dhe pas muajin shtator një grup prej 20 personave nga SHBA do ta vizitojnë vendin tonë.