Lajme

Noela Zendeli, foshnja e parë e vitit 2022 në Spitalin “Limmattal”, Schlieren

Gjysmë ore pas mesnate, vajza Noela, e çiftit Zendeli nga Cyrihu Albisrieden lindi në spitalin Limmattal në Schlieren

Shpërthimet e mëdha të Vitit të Ri nuk kishin mbaruar ende në Limmattal kur Noelia Zendeli pa dritën në spitalin Limmattal në orën 0.30 të mëngjesit – me një peshë trupore prej 2980 gramësh dhe lartësi 51 centimetra.

Data e lindjes së Noelias fillimisht ishte parashikuar të ishte 28 dhjetori; Në mëngjesin e 31 dhjetorit, prindërit, Gazi dhe Alina Zen deli, të dy 29 vjeç, më në fund morën rrugën për në Schlieren për në spital – nga Cyrihu.

Alina Zendeli thotë se kishte kohë që kërkonte për të gjetur se në cilin spital do te të lindte fëmijën e saj, trasnmeton albinfo.ch. “Kam dëgjuar vetëm gjëra të mira për spitalin Limmattal”. Edhe pas lindjes, ajo është e kënaqur me vendimin e saj.

Fakti që Noelia Zendelit tashmë i ishte vënë emri i parë Noelia, nuk ka të bëjë fare me rrethanën se ajo ka lindur kaq pak pas Krishtlindjeve – ose pak “Noël” siç quhet në frëngjisht, shkruan limmattalzeitung.ch.

Përkundrazi, Gazi Zendeli e dinte prej vitesh që nëse do të kishte vajzë do t’i linte emrin Noelia. Arsyeja: Gazi Zendeli ka punuar me një grua që quhet kështu.

“Ishte emri i vetëm në ekipin tim prej trembëdhjetë vetash që e shqiptoja plotësisht edhe kur isha i stresuar – sepse është emër shumë i bukur”, shpjegon Zendeli.

Ai punon në sektroin e hotelierisë – aktualisht drejton “Mini Café Bar”, i cili është hapur në nëntor 2019 në Bleicherweg 62 në Cyrih.

Gjatë një pune të mëparshme në biznesin e restorantit ishte njohur me gruan e tij, trasnmeton albinfo.ch. Ndërsa ai ka qëndruar në biznesin e restoranteve, Alina Zendeli tani punon si rekrutuese punëtorësh për Kantonin e Cyrihut.

Me rrënjët në Bülach, Maqedoninë e Veriut, Italia dhe Gjermania, dy 29 vjeçarët të cilët kanë mbi katër vite që jetojnë bashkë, janë martuar më 24 shtator 2021.

Noelia Zendeli është fëmija i tyre i parë. Ajo ka rrënjë të ndryshme. Babai është rritur në Zvicër, ka jetuar në Bülach për një kohë të gjatë dhe ka pasaportën e Maqedonisë së Veriut. Nëna është gjysmë gjermane dhe gjysmë italiane.

Para së gjithash, prindërit duan që fëmija i tyre të jetë në gjendje të mirë shëndetësore dhe të jetë në gjendje të rritet pa brenga. “Më vjen mirë që mund të rritet në Zvicër”, thotë nëna.

Si tifoz futbolli, ai gjithashtu shpreson që edhe vajza të interesohet për futbollin dhe madje të bëhet një lojtare e suksesshme, përcjell albinfo.ch. “Ajo me siguri do ta bëjë këtë falë këmbëve të saj të mëdha”, qesh babai i tij.

Sido që të jetë, Zendelët janë të kënaqur me vajzën e tyre të parë.

“Është një ndjenjë e papërshkrueshme”, thotë Gazi Zendeli.