Lajme

70% e Shangait,e infektuar me COVID

Në Shangai, një nga qytetet më të pasura të Kinës, situata shëndetësore është veçanërisht kritike.

Që nga muaji i kaluar, rreth 70% e popullsisë, ose rreth 18 milionë njerëz, janë infektuar me COVID-19, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch.

Në dy spitale në kryeqytet qindra pacientë, kryesisht të moshuar, janë të shtrirë në barela në mes të departamenteve të mbipopulluara të urgjencës. Shumë prej tyre janë me rezervuarë oksigjeni dhe u nënshtrohen monitorëve të zemrës, shkruan ANSA.

Të tjerët trajtohen jashtë godinës, në trotuar, sepse nuk ka vend.

Edhe autoritetet pranojnë se shtrirja e shpërthimit të COVID tani është “e pamundur” të përcaktohet.