Zhvillim

74 makina qepjeje, dhuratë për Kosovën

Famullitari R. Friedhelm Krämer u ka bërë apel disa javë më parë qytetarëve që të ndihmojnë përmes fondacionit Lux dhe përgjigja ka qenë mbresëlënëse

74 makina qepjeje janë nisur nga Gjermania në Kosovë. Kjo është një dhuratë që një famulli gjermane i ka bërë një projekti me punëtori për mësimin e rrobaqepësisë në Mitrovicë, shkruan rga.de. Famullitari R. Friedhelm Krämer u ka bërë apel disa javë më parë qytetarëve që të ndihmojnë përmes fondacionit Lux dhe përgjigja ka qenë mbresëlënëse.

Në qendrën e trajnimit të gjakonisë në Mitrovicë, të rinjve me perspektivë të pakët do t`u ofrohet arsimim praktik, transmeton albinfo.ch. Edhe më shumë do të bëhej nëse do të kishte numër më të madh makinash të qepjes për t`ua mësuar grave zanatin e rrobaqepësisë.

Por udhëheqësi i projektit, Bernd Baumgarteni ka grumbulluar këtë numër makinash nga Remscheid-i dhe duke qenë se një grup të rinjsh nga Gjakonia e Kosovës ka vizituar këtë javë famullinë Hilgen-Neuenhaus me dy minibusë, makinat janë shkarkuar në këtë vend.

Baumgarten i cili është themelues i Gjakonisë së Kosovës shprehet i kënaqur dhe mirënjohës, përcjell albinfo.ch. Edhe Krämer është i entuziazmuar me gatishmërinë e qytetarëve për të ndihmuar.