Shkurt.ch

A duhet të bëhet publike shtetësia nga policia?

Mbrëmjen e së martës, politikanët e Lozanës debatuan prezencën e këtij informacioni në komunikatat policore.

A duhet të tregohet shtetësia e një personi të arrestuar? Socialistët Thanh-My Tran-Nhu kishin paraqitur një interpelancë që parashtronte pyetjen. Qyteti u përgjigj, pa i kënaqur të zgjedhurit.

Autoritetet tregojnë se nuk janë ata, por – sa i përket çështjeve penale – prokurori publik i cili “miraton” atë që paraqitet në një deklaratë të policisë nga Lozana. Është ai, shkurt, i cili “përcakton rregullat”, thotë bashkia. Ajo bazohet në një rekomandim të konferencës së komandantëve të policive kantonale të Zvicrës (CCPCS), e cila thotë, për informacionin e medias: “janë komunikuar mosha dhe kombësia e të dyshuarve dhe viktimave”.

Për Thanh-My Tran-Nhu, kjo nuk do të parandalonte policinë e qytetit të vendosë që të mos zbulojë këtë informacion. Qyteti i Cyrihut e bëri këtë zgjedhje pak më shumë se një vit më parë. Kompania Xavier (Të gjelbrit) ka keqpërdorur një përgjigje “shumë formale dhe absolutisht jo politike, edhe nëse ka hapësirë ​​për politikën në këtë temë dhe madje një hapësirë ​​mjaft të madhe”.

Pierre Conscience (Ensemble e majta) thekson se nuk është çështje, duke mos përmendur pasaportat e njerëzve, të “mbajnë informacionin e dobishëm për hetimin”, por të dallojnë atë që është e nevojshme për t’i zbuluar publikut si pjesë e një qasjeje të policisë.