Lajme

A kërkohet ende maska në fluturimet nga Zvicra drejt vendeve evropiane

Maskat e fytyrës për të frenuar përhapjen e Covid janë hequr kryesisht në Zvicër, megjithëse ato kërkohen ende në disa fluturime ndërkombëtare. Ja çfarë duhet të dini

Pak më shumë se dy vjet pas pandemisë, kërkesa për të veshur një maskë Covid u zhduk në Zvicër, pothuajse aq shpejt sa u vendos. Maskat ishin të detyrueshme në hapësirat e brendshme publike në Zvicër që nga data 29 tetor 2020 deri më 17 shkurt të këtij viti, kur u hoq kërkesa për maska ​​përveç transportit publik dhe institucioneve shëndetësore, përcjell albinfo.ch.

Dhe nga 1 Prilli, maskat nuk duhet të vishen në asnjë vend të aksesueshëm publikisht.

Udhëtimi

Siç do të ishin të vetëdijshëm udhëtarët, qëndrimi i qetë i Zvicrës ndaj maskave dhe masave të tjera Covid nuk përsëritet kudo, me maska ​​të kërkuara në trena dhe në avionë që shkojnë jashtë Zvicrës, pavarësisht ndryshimit të 1 Prillit. Rregullat megjithatë u lehtësuan më tej në nivel evropian në maj. Agjencia e Sigurisë së Aviacionit të Bashkimit Evropian (EASA) dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) hoqën rekomandimet për mbajtjen e detyrueshme të maskave në aeroporte dhe gjatë fluturimeve në masat e përditësuara të sigurisë Covid-19 për udhëtime të lëshuara të mërkurën, 11 maj.

Ndërsa Zvicra nuk është anëtare e BE-së, ajo është e rrethuar nga vende të BE-së dhe shpesh merr pjesë në aleancat e BE-së, përcjell tutje albinfo.ch.

Cili është rregulli aktual në fund të majit 2022?

Aktualisht, ndërsa rregullat janë zbutur në nivel evropian, vendet janë të lira t’i vendosin ato brenda vendit ku ata e shohin të arsyeshme. Në këtë rast, rregullat e vendit të destinacionit duhet të respektohen në fluturime. Duke qenë se Zvicra nuk kërkon maska, fluturimet me destinacion zviceran nuk do të kenë një mandat maskash.

Megjithatë, fluturimi nga Zvicra mund të jetë i ndryshëm, në varësi të rregullave të vendosura në vendin tuaj të destinacionit.

Më 24 maj, Blick raportoi se linjat ajrore zvicerane nuk u kishin kërkuar pasagjerëve të mbanin maska ​​në fluturimet për në Gjermani, pavarësisht se Gjermania kishte një mandat maskash.

Akti gjerman i mbrojtjes nga infeksioni kërkon maska ​​në të gjitha fluturimet që zbarkojnë në Gjermani dhe është në fuqi deri më 23 shtator.

Fluturimet për në Francë nuk kërkojnë maska, megjithëse fluturimet drejt destinacioneve të zakonshme turistike si Spanja dhe Greqia do të kenë rregulla për maska.

Italia, një tjetër destinacion popullor pushimesh, kërkon që maskat FFP2 të vishen deri më 15 qershor.

Linjat ajrore individuale gjithashtu shpesh kanë rregulla për maskat. Ndërsa Ryan Air ka hequr shumicën e rregullave të maskave (përveç atyre të vendosura nga sistemet rregullatore kombëtare), Easy Jet ende kërkon maska ​​​​në shumicën e udhëtimeve.

Herë pas here, aeroportet individuale mund të kenë gjithashtu rregulla të caktuara, prandaj sigurohuni që të përgatiteni për të gjitha mundësitë dhe kontaktoni linjën tuaj ajrore për qartësi më të madhe.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI