Lajme

Aeroporti i Bazelit është më i miri për radhë të shkurtra

Aeroporti i Bazelit renditet ndër aeroportet me më pak trafik të dendur në Zvicër

Nëse po planifikoni të udhëtoni jashtë vendit dhe jeni të shqetësuar për linjat e gjata në aeroport, bastja juaj më e mirë është të fluturoni jashtë EuroAeroportit të Bazelit, përcjell albinfo.ch.

Ndërsa dy aeroportet më të mëdha të Zvicrës – Cyrihu dhe Gjeneva – pritet të jenë më të mbushur me njerëz, me radhë më të gjata, mesatarja e pritjes në një EuroAeroport është gjysma e gjatë – të paktën bazuar në kohët e regjistruara gjatë festave të Ngjitjes dhe Rrëshajëve.

Megjithëse kontrolli i pasaportës dhe kontrolli i sigurisë në Cyrih zgjat të paktën gjysmë ore (dhe shpesh më shumë), në Bazel zgjat mesatarisht 12 minuta.

Problemi i vetëm është se EuroAirport nuk ka fluturime direkte të gjata, ndërkontinentale, kështu që në varësi të destinacionit tuaj, aeroporti i Bazelit mund të mos jetë një opsion.