Kosova

Ambasada e SHBA-së jep informacione rreth koronavirusit në Kosovë

Ambasada amerikane në Kosovë ka shpërndarë disa informacione për koronavirusin. Në njoftimin e saj janë përfshirë rastet negative me koronavirus dhe ndarja e mjeteve të testeve nga Organizata Botërore e Shëndetit. “Kosova nuk ka raste të konfirmuara me virusin COVID-19.

Organizata Botërore e Shëndetit ka dhuruar 750 mjete testi për koronavirus për Kosovën. Rasti i parë në Kosovë është testuar dhe ka rezultuar negativ – rezultatet negative u përcaktuan duke përdorur mjetet e testit të WHO ‘rRT-PCR’”, shkruhet në njoftim.

Më tej, është njoftuar se Kosova nuk ka vënë asnjë kufizim dhe se kërkesat për hyrje e dalje në vend mbesin të pandryshuara.“Instituti Publik i Shëndetit në Kosovë ka zhvilluar një plan për karantinë në rast nevoje”, shton tutje ambasada.