Manifestime

Ambasadori i Kosovës në Austri, Sami Ukelli, priti delegacionin e Këshillit Ekonomik Social

  • Në ambasaden e kosovës

  • Sami Ukelli

Ambasadori i Republikës së Kosovës në Austri, Sami Ukelli, priti në takim një delegacion të përbërë nga nëntë përfaqësues të Këshillit Ekonomik Social, të cilët po qëndrojnë për vizitë zyrtare dyditore në Vjenë, të organizuar në bashkëpunim me Odën e Punëtorëve të Austrisë, thuhet në komunikatën e Ambasadës së Kosovës në Austri, transmeton albinfo.ch.

Delegacioni i përbërë nga përfaqësues të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, Presidenti i Sindikatave të Bashkuara të Kosovës, ABK-së, Oda Ekonomike, njoftuan Ambasadorin Ukelli që kjo vizitë është duke u zhvilluar në kuadër të projektit “Përkrahje partnerëve socialë”. Ky projekt synon të mbështesë përmirësimin e dialogut social në Kosovë dhe këto takime organizohen në përmbushje të objektivave të tij.

Në takim u bisedua rreth të arriturave si dhe sfidave në fushën e punës dhe mirëqenies sociale, si dhe zhvillimin ekonomik të vendit në përgjithësi.
Ambasadori Ukelli i njoftoi të pranishmit rreth punës së ambasadës në përgjithësi, por edhe në tërheqjen e investimeve, organizimit të forumeve dhe tryezave ekonomike si dhe funksionimit të sistemit austriak. Andaj, ai theksoi që shkëmbimi i përvojave me institucionet homologe në Austri do të rezultojë si shumë e dobishme në procesin e përmirësimit të sistemit tonë.

Delegacioni falënderoi ambasadorin Ukelli për informacionin e ofruar, si dhe për mbështetjen që ambasada ka ofruar në organizimin e vizitës në Vjenë.