Fun

Apple”, brendi numër 1, sipas “Forbes”

Prodhuesi amerikan i pajisjeve teknologjike “Apple” figuron të jetë numër 1 në botë, sipas listës “Forbes” të brendeve më të vlefshme. “Apple” ka vlerë prej 145.3 miliardë dollarësh. Lista e 100 brendeve më të vlefshme në vitin 2015 u dominua nga kompanitë në sektorin e IT-së, e midis tyre dhe zinxhiri i restoranteve për ushqim të shpejtë „fast food”, “McDonalds” dhe “Coca Cola”.

Në mesin e dhjetë brendeve vetëm “Samsung” dhe “Toyota” nuk janë kompani amerikane.
Dhjetë brendet më të vlefshme në listën e “Forbes” janë “Apple” me 145.3 miliardë dollarë, “Microsoft”, 69.3 miliardë dollarë, “Google”, – 65.6 miliardë dollarë, “Coca Cola” 56 miliardë dollarë, IBM – 49.8 miliardë dollarë, “McDonalds” – 39.5 miliardë dollarë, “Samsung” 37.9 miliardë dollarë, “Toyota”, 37.8 miliardë dollarë, “General Electric” 37.5 miliardë dollarë, “Facebook” 36.5 miliardë dollarë.