AUTOTECH

Apple shet më pak telefona, por fiton më shumë

Kompania ka njoftuar të hyra rekorde prej 20 miliardë dollarëve, pas shitjeve të suksesshme në Japoni dhe Evropë

Gjiganti teknologjik Apple ka shitur më pak telefona në tre muajt e fundit të vitit 2017, në krahasim me një vit më herët, por çmimi më i lartë ka kompensuar rënien.

Kompania ka njoftuar të hyra rekorde prej 20 miliardë dollarëve, pas shitjeve të suksesshme në Japoni dhe Evropë.

Rezultatet kanë treguar edhe “shkëlqimin” e parë të shitjeve të iPhone X, që kushtoi më shumë se 1000 dollarë kur doli në shitje, transmeton Albinfo.ch.

Teksa numri total i iPhoneve të shitur në periudhë ra për 1 për qind në krahasim me vitin e kaluar në 77.3 milionë njësi, iPhone X mbeti modeli më i suksesshëm i kompanisë.