Tematike

Artisti Shuk Orani vjen me projektin: Arti në epokën e inteligjencës artificiale

Ky projekt inovator u zhvillua në bashkëpunim me artistin vizionar dhe konceptues Shuk Orani, i cili mblodhi bashkë një grup ekspertësh të industrisë së IT dhe AI

Çfarë do të thotë AI në art, për botën e artit dhe shoqërinë? Një projekt eksperimental-shkencor Art/IT/AI – i zhvilluar në bashkëpunim midis Shuk Orani dhe Dario Gi (2022-23).

Kemi kënaqësinë të prezantojmë projektin konceptual të artit në bashkëpunim me Fondacionin “Friedrich Naumann Stiftung” në Hamburg, i cili i kushtohet temës magjepsëse: “Arti në epokën e inteligjencës artificiale”. Ky projekt inovator u zhvillua në bashkëpunim me artistin vizionar dhe konceptues Shuk Orani, i cili mblodhi së bashku një grup ekspertësh të industrisë së IT dhe AI për të sjellë në jetë këtë iniciativë emocionuese.

Ideja e këtij projekti është të eksplorojë ndikimin dhe potencialin e inteligjencës artificiale në botën e artit dhe në shoqëri. I njohur për qasjet e tij novatore dhe avangarde, Shuk Orani ka pranuar se teknologjia e avancuar e AI po hap horizonte të reja për artin. Duke punuar ngushtë me një grup të talentuar specialistësh të IT dhe AI, ai ka krijuar një platformë që mundëson eksplorimin e ndërveprimit dhe bashkëpunimit midis artistëve dhe algoritmeve të AI.

Projekti artistik ofron një mundësi unike për të shqyrtuar ndikimin  e inteligjencës artificiale në procesin krijues dhe shprehjen artistike. Duke përdorur teknologjitë e AI, artistët mund të ndërveprojnë me audiencën e tyre në mënyra të reja dhe të krijojnë vepra inovative të artit që shtyjnë kufijtë tradicionalë. 

Kjo formë e shkrirë e artit hap një dialog rreth shkrirjes së krijimtarisë njerëzore dhe inteligjencës makinerike, duke shtruar pyetje rreth natyrës së artit dhe zhvillimit të tij në të ardhmen.

Fondacioni Friedrich Naumann në Hamburg është krenar të mbështesë këtë projekt konceptual arti-novator, duke krijuar kështu një hapësirë për shkëmbim dhe diskutim rreth rëndësisë së AI për artin dhe për shoqërinë. 

Ekspozita u mundëson vizitorëve të angazhohen në mënyrë aktive me veprat dhe të fitojnë këndvështrime të reja mbi botën e artit në epokën e inteligjencës artificiale.

Ju ftojmë përzemërsisht të vizitoni këtë projekt konceptual arti tërheqës dhe të jeni pjesë e një udhëtimi frymëzues që kalon urat midis artit dhe teknologjisë. Zhytuni në botën e artit të perkrahur nga AI dhe zbuloni se si kjo epokë e re e punës krijuese po i jep formë botës së artit dhe shoqërisë sonë.

Në Projekt: Dario Gibellini – Bashkëzhvillues i projektit, AI Artist & IT Consultant / Avatar creator; David Burkhardt – Designer Industrial, krijues hologramesh dhe hardware; Dr. re. nat. Johannes Twiefel – Doktorant informatikës, krijues softuerik për “njohjen e gjuhës për avatar”; Rüdiger Höfert – informaticient i diplomuar, nformatik AI, zhvillim avataresh; Wolfgang Bench:  Business Development & Marketing Manager, krijim dhe zhvillim avataresh; Edward Abiakin Programer, në projekt: programim i chatbot-it; Ardiana Orani – arkitekte Dipl. Ing. – “Planifikimi i hapësirave për projekt“.

Në projekt, bashkëpunim dhe bashkëveprim – Universiteti i Hamburgut – Friedrich Naumann Foundation ATELIER SO, ABSOLUTE, 3rdway, EXXXA dhe një ekip i tërë. Me mbështetjen e mirë të: Fondacionit Friedrich Naumann, Qytetit të Hamburgut dhe “Kreativ Gesellschaft Hamburg” Marktplatz der Manufakturen Hamburg.

……….

– Nga Friedrich Naumann Stiftung – Bettina Janzen: zyrtare programi / Zyra e vendit në Gjermaninë Veriore

– Moderatore në diskutim: Sarah Weintritt – Menaxhere kulture

– Mysafir në Diskutim: Prof. Dr. Andreas Moring: Profesor i ekonomisë dixhitale, inovacionit dhe inteligjencës artificiale në Shkollën Ndërkombëtare të Menaxhimit ISM në Hamburg

Hapja në: 05.07.2023 / 19:00

Adresa: Versmannstrasse 42, 20457 Hamburg Hafencity