Autotech

Audi investon 12 miliardë euro në elektrifikim

Si pjesë e planit të elektrifikimit, dëmi i kolateralit do të jetë për punëtorët

Prodhuesi gjerman premium Audi planifikon të ketë më shumë se 30 modele elektrifikuese në interval deri në vitin 2030, nga të cilat 20 janë automjete plotësisht elektrike.

Si pjesë e planit të ri, Audi, i cili është anëtar i grupit Volkwsagen, do të investojë 12 miliardë euro në elektrifikim.

Audi pret që deri në fund të dekadës së ardhshme, rreth 40% e shitjeve totale globale të makinave do të përbëhen nga automjete plotësisht elektrike dhe hibride.

Si pjesë e planit të elektrifikimit, dëmi i kolateralit do të jetë për punëtorët. Audi do të pushojë nga puna rreth 9,500 punëtorë, por do të punësojë edhe 2,000 në fusha të tjera.

Kohët e fundit Audi zbuloi e-motorin e dytë elektrik e-Tron Sportback, bazuar në e-Tron Audi ekzistues elektrik.

Kompania nga Ingolstadt nuk e ka mahnitur botën me modelet e saj EV deri më tani. Për shembull, Audi shiti 17.500 njësi e-Tron në gjithë botën në tetor, ndërsa Tesla shiti 21.600.