Lajme

Australia padit Metën për publikimin e reklamave mashtruese

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorit të Australisë ka njoftuar se po padit platformat Meta për “veprime të rreme dhe mashtruese” që shkelin ligjet e konsumatorëve dhe të sigurisë.

Meta akuzohet se nuk ka ndërmarrë hapa të mjaftueshëm për të ndaluar reklamat mashtruese dhe reklamat që lidhen me kriptovalutat edhe pasi ajo u informua nga të famshëm se personazhi i tyre ishte keqinterpretuar në reklamat në Facebook.

Në mbrojtje të saj, Meta është angazhuar të përpiqet të ndalojë mashtrimin duke përdorur teknologjinë për zbulimin dhe bllokimin e tij.

Rrjeti social thekson se po bashkëpunon me Komisionin për Mbrojtjen e Konsumatorit në Australi për të hetuar këto ngjarje.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI