Lajme

Austria dërgon 1 milion vaksina për Ballkanin Perëndimor

Sebasatin Kurz, kancelari austriak ka njoftuar se Austria do të dërgojë edhe 1 milion vaksina kundër COVID-19 për gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor, transmeton albinfo.ch.

Ai ka thënë se kjo po bëhet me qëllim të luftimin të përbashkët të pandemisë.

Kurtz këtë e tha pas samitit me liderët e gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor në Vjenë.

“Ne kemi dërguar mbi 600 mijë doza për Ballkanin Perëndimor. Dhe, si Republikë e Austrisë duam të japim një kontribut duke i vënë në dispozicion 1 milion doza të vaksinës. Do të dërgojmë 1 milion për të mbështetur në luftën kundër pandemisë”, tha Kurz.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI