Lajme

BAG raporton 1884 infeksione të reja dhe 57 vdekje nga Covid-19

Mesatarja e 7 ditëve tani është 1927 ose 11 për qind më pak se në javën e kaluar. Trendi aktualisht është në rënie

Zyra Federale e Shëndetit Publik ka raportuar 1,884 raste të reja këtë pasdite që kishin rezultuar pozitive në testet e bëra për koronavirusin në 24 orët e fundit.

Mesatarja e 7 ditëve tani është 1927 ose 11 për qind më pak se në javën e kaluar. Trendi aktualisht është në rënie, shkruan srf.ch.

Shkalla mesatare e rezultateve pozitive në 7 ditët e fundit aktualisht është 9.5 për qind, transmeton albinfo.ch. Krahasuar me javën e kaluar, norma pozitive është ulur me 2 pikë përqindje.

Numri i testeve të bëra në një mesatare 7-ditore është 23,351 teste në ditë dhe kështu është rritur me 10 për qind krahasuar me javën e mëparshme.

BAG raporton 57 të vdekur të rinj. Mesatarja 7 ditore është 37 i ndjerë. Kjo është 22 për qind më pak se në javën e kaluar.

Aktualisht BAG raporton 1,660 persona që janë duke u trajtuar në spitale për Covid-19. Kjo është 16 për qind më pak se në javën e kaluar.

Shtretërit e kujdesit intensiv të çertifikuar në spitalet zvicerane janë aktualisht 84.0 përqind të zëna. Ndërsa po u përfshinë edhe shtretërit ad-hoc, niveli i shfrytëzimit është 73.0 për qind.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI