Lajme

Belgjika, me rekomandime për të mos udhëtuar në shumë kantone zvicerane

Ndalim të plotë kundër udhëtimit në Gjenevë.

Belgjika së fundmi ka zgjeruar rekomandimin për të mos udhëtuar – dhe për të bërë testin e koronavirusit gjatë kthimit – në tri kantone zvicerane, transmeton albinfo.ch.

Belgjika shtrihet me rekomandime ‘mos udhëtoni’ për më shumë kantone zvicerane

Veçmas ndalimit të plotë kundër udhëtimit në Gjenevë.

Kantonet e Graubünden, Schaffhausen dhe Zug janë shtuar në listën ‘portokalli’.

Qeveria e Belgjikës rekomandon kundër udhëtimit në vende ose rajone në listën e portokalltë dhe bën thirrje për një provë koronavirus pas kthimit, megjithatë kjo nuk është e detyrueshme, transmeton tutje albinfo.ch.

Ndalim i plotë për Gjenevën

Për dallim nga Graubünden, Schaffhausen dhe Zug ku këshillat janë rekomandime, Gjeneva është në listën e ndaluar.

Vendimi u mor të mërkurën nga qeveria belge. Sipas ndalimit, banorët e Belgjikës nuk lejohen në zona të caktuara.

Kushdo që ka qenë në një zonë të ndaluar duhet të karantinojë dhe të kryejë një test coronavirus pas mbërritjes në Belgjikë.

Më parë, kantoni jugor i Ticino – së bashku me Vaud dhe Valais – u shtuan dhe u larguan nga lista e qeverisë belge për shkak të niveleve të larta të infeksionit.

Siç është raportuar nga Zvicra Lokale, shkalla e infeksionit të Gjenevës aktualisht është në më shumë se 100 infeksione të reja për 100,000 banorë (regjistruar gjatë 14 ditëve të fundit).

Shenja është shumë mbi klasifikimin e rrezikut të lartë të Qeverisë zvicerane prej 60 në 100,000 – që do të thotë se nëse Gjeneva do të ishte një vend i veçantë, banorët do të detyroheshin të karantinohen kur të hyjnë në pjesën tjetër të Zvicrës. /Albinfo.ch