Lajme

Gjysma e popullsisë zvicerane nuk ka gjasa të udhëtojë jashtë vendit këtë verë

Udhëtimi me makinë private dhe ajror citohen si preferencat e ardhshme të udhëtimit për shumicën

Një sondazh nga Tour Club Switzerland (TCS) i publikuar këtë javë tregon se 50% e popullsisë aktualisht kanë pak (23%) ose shumë pak (27%) dëshirë për të udhëtuar përtej kufijve të Zvicrës.

Ndërsa popullsia e Zvicrës tani po udhëton shumë më tepër sesa gjatë pandemisë Covid-19, udhëtimet mbeten nën nivelet para pandemisë, transmeton albinfo.ch.

Por popullsia vazhdon ende me pushime. 82% e banorëve kanë kaluar të paktën tre netë larg shtëpisë gjatë vitit të kaluar.

Makina private (67%), avioni (56%) dhe treni (53%) mbeten format më të njohura të transportit për pushime. Përqindje të larta të të anketuarve deklaruan se presin të përdorin këto mënyra udhëtimi në të ardhmen.

Gjetje të tjera përfshijnë një rënie në opsionet e udhëtimit ekologjik. Udhëtimi me makinë private dhe ajror citohen si preferencat e ardhshme të udhëtimit për shumicën, transmeton tutje albinfo.ch.

Kushtet aktuale ekonomike – në veçanti inflacioni – po ndikojnë në planet e udhëtimit të një pakice të konsiderueshme të popullsisë. Ky grup raporton ndryshimin e planeve të pushimeve për arsye ekonomike, thuhet në raport.

Sondazhi u drejtua nga gfs.bern dhe anketoi 1039 anëtarë të TCS në të gjithë Zvicrën midis 14 shkurtit dhe 16 marsit 2023.