Lajme

Berna dhe Bazeli, qytetet më të pastra zvicerane

Qytetet më të pastra zvicerane për sa i përket mos hedhjes së plastikës

Nga 15 qytete zvicerane të anketuara nga Greenpeace për të vlerësuar vetëdijen mjedisore në lidhje me sendet e disponueshme, të dy bashkitë u renditën në vendin e parë, transmeton albinfo.ch.

Ata morën rezultatet më të larta për angazhimin e tyre për të përdorur sendet e ripërdorshme, në vend se të gatshme, edhe gjatë ngjarjeve të mëdha publike.

Nga ana tjetër, Cyrihu, Zug dhe Chur morën rezultatet më të ulëta për “asnjë angazhim domethënës” për të zvogëluar përdorimin e plastikave jo të riciklueshme në territoret e tyre.

Zvicra është prodhuesi i katërt më i madh për frymë në Evropë, tha organizata. /Albinfo.ch