Lajme

Bie norma e inflacionit në Mbretërinë e Bashkuar

 

Inflacioni në Mbretërinë e Bashkuar ka rënë në 8.7%, rënia më e madhe që nga fillimi i krizës. ONS thotë se norma vjetore shënoi rënie në prill, pavarësisht se britanikët vazhdojnë të luftojnë me çmimet e larta të ushqimeve, përcjell albinfo.ch.

Britania ka regjistruar rënien më të mprehtë të normës vjetore të inflacionit që nga fillimi i krizës së kostos së jetesës, pavarësisht presionit të vazhdueshëm ndaj familjeve nga çmimi i lartë i ushqimeve dhe i gjërave bazë.

Zyra për Statistikat Kombëtare tha se inflacioni vjetor i matur me indeksin e çmimeve të konsumit ra në 8.7% muajin e kaluar, me një rënie nga 10.1% në mars. Inflacioni arriti kulmin në 11.1% në tetor.

Ekonomistët kishin parashikuar një rënie më të madhe në 8.2%, të ndihmuar nga rritja e vitit të kaluar në faturat e gazit dhe energjisë elektrike për familjet, duke dalë jashtë llogaritjes vjetore për rritjen e kostove të jetesës.