Shqipëria

“Blick”: Shqipëria, toka e bunkerëve

Bunkerët në Shqipërisë janë shumë atraktiv për mediat ndërkombëtare. Të shumta janë ato që kanë shkruar e bërë reportazhe për bunkerët, që datojnë nga periudha kur sundonte Enver Hoxha.

Edhe e përditshmja zvicerane ‘Blick’, ka bërë një reportazh me bunkerët në Shqipëri, duke e përshkruar Shqipërinë, si toka e bunkerëve, përcjell albinfo.ch.

Në Shqipëri llogariten të jenë rreth 170 mijë bunkerë.

“Bunkerët” nuk janë aspak të pazakonshëm në Shqipëri. Përkundrazi, ata janë kudo, në plazh, në varreza dhe në mes të qytetet, por tashmë këto bunkerët po përdoren për mënyra të ndryshme, njëra ndër to edhe shtëpi plazhi. Kështu nis udhëtimi në një botë nëntokësore”, raporton ‘Blick’, që tregon më shumë për këto bunkerë, si janë ndërtuar, pse janë ndërtuar dhe çka shërbejnë tani.