Kosovë

Bukuritë magjike që dhurojnë Bjeshkët e Rugovës

 

Rugova është një rajon malor që ndodhet në veriperëndim të qytetit të Pejës, në Kosovë. Është rajoni i tretë i Bjeshkëve të Nemuna dhe është e njohur edhe si Alpet Shqiptare. Më 2013 ajo u shpall si Park Kombëtar, shkruan albinfo.ch.

Bjeshkët e Rugovës konsiderohen si një nga atraksionet më të mira turistike malore në Kosovë. Bukuritë e këtij vendi janë të jashtëzakonshme, me shumë atraksione natyrore, të cilat karakterizohen me pamje të magjepse.

Kjo zonë e Kosovës është kthyer sot në destinacion turistik jo vetëm të shqiptarëve të Kosovës, por edhe të mërgimtarëve që janë në kërkim të natyrës e aventurës. Ata mund të eksplorojnë pa fund nëpër magjitë e Bjeshkëve të Rugovës. Nuk është kurrë vonë për të zbuluar të bukurën, e sidomos, kur ajo është fare pranë pushimeve tuaja.

Gryka e Rugovës është një atraksion i rrallë natyror që mund ta ndeshni nëse e vizitoni Pejën, qytetin e bukur, përmes të cilit gjarpëron lumi me ujë bjeshke, me emrin Lumbardh.

Kanioni i Rugovës (Gryka e Rugovës) është një nga kanionët më të gjata dhe më të thella të Evropës. Ai gjendet afër Pejës, në Bjeshkët e Nemuna.

Një urë harkore e njohur lidh kanionin, para së cilës është një shkëmb me një vizatim të një atleti që mendohet të jetë nga periudha pellazge.