Lajme

Çfarë thonë mjekët për foshnjën me 26 gishtërinj

Po, familja, si e gjykon këtë bebe...

Raportohet se prindërit e një foshnjeje që ka lindur në Indi me 26 gishtërinj, e kanë quajtur atë ‘rimishërimin e një perëndeshe hindu’, përcjell albinfo.ch.

Vajza e vogël, e cila ka lindur në një spital në Bharatpur, në shtetin verior indian të Rajasthan, ka shtatë gishta në secilën dorë dhe gjashtë gishtërinj në secilën këmbë.

Ndërsa mjekët e kanë përshkruar gjendjen e saj si një anomali gjenetike, familja e saj thuhet se është e kënaqur dhe e kanë quajtur publikisht ‘versionin e rilindur të Dholagarh Devi’, një hyjni e njohur vendase, tempulli i të cilës është afër vendit ku lindi vajza.

Nëna e foshnjës, e quajtur Sarju Devi, 25 vjeçe, thuhet se është e kënaqur për foshnjën e lindur dhe për momentin nuk ka asnjë problem shëndetësor.

Babai i foshnjës, Gopal Bhattacharya, është punonjës policie në Forcën Policore të Rezervës Qendrore dhe gjithashtu thuhet se është shumë i lumtur. Dr. BS Soni, një mjek në spitalin ku lindi foshnja, tha: “Nuk ka asnjë lloj problemi të kesh 26 gishta, por është një anomali gjenetike. Përndryshe, vajza është absolutisht e shëndetshme’. Aktualisht nuk dihet nëse familja po planifikon që vajza e tyre e porsalindur t’i nënshtrohet një operacioni për të zvogëluar numrin e tyre në çdo gjymtyrë.