evente

Ch-Apen prezanton kulturën dhe traditën shqiptare në Zvicër

Cyrihu ishte adresa e profesionistëve e sipërmarrësve shqiptarë të cilët më 2 mars u mblodhën nën organizimin e Ch- Apen.

Para qindra pjesëmarrësve të profileve të ndryshme, mes tyre artistë, poetë, mjekë arkitektë, inxhinierë e sipërmarrës u prezantua kultura e tradita shqiptare përmes ekspozitave e programit artistik.

Mbrëmjen e ka hapur dhe e ka moderuar aktori i njohur Fatmir Spahiu—Bufi. Kurse një fjalë përshëndetëse ka mbajtur Dr. Gazmend Haliti. Për idenë dhe konceptin e organizates CH-APEN ka folur Dr. med. Fatime Berisha- Imeri, e cila ndër të tjera veçoi rëndësinë e karakterit kulturor që i jep CH-APEN evenimenteve duke promovuar talentet e rinj e duke sjell artin tonë përmes ekspozitave që nuk janë parë deri më tani në eventet e mbajtura në Zvicër. Mes tjerash ajo theksoi që CH-APEN synon të ndjek rrugën e Arbereshëve të Italisë.

Doktor Berisha-Imeri tha „ne duam të jemi Arbëreshet e Zvicrës“.

Nga pjesëmarrësit ekspozitat u vlerësuan lartë. Ndërsa mes tjerash u bë edhe promovimi i dy talenteve të reja: Elmedina Buja me librin „Prekaz- Opferplatz der Freiheit“ dhe Trina Haliti që interpretoi këngën e Skënderbeut „Trim mbi trima Gjergj Kastrioti“

Sikurse ekspozita „Shqipture“ dhe promovimi i dy talenteve të reja lidhen ngushtê me ngjarjet e marsit dhe sakrificës së popullit tonë për të jetuar i lirë e i barabartë me popujt tjerê evropianë.

Një detaj që nuk i mungoi kësaj ngjarje ishte edhe kuzhina tradicionale e shtruar pêr herë tê parê në formën gourmet per mysafirët.

Krejt në fund, organizatorët e Ch-Apen njoftoi për organizimin e radhës i cili mbahet më 8 qershor.

Kjo ngjarje do të jetë edhe më e veçantë duke qenë se organizohet në anije.

albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch
albinfo.ch

VIDEO:CHAPEN VIDEO