Lajme

Cilat janë vështirësitë kryesore për studentët në Zvicër

Zyra Federale e Statistikave të Zvicrës (FSO) thotë se 57% e studentëve po përjetojnë vështirësi në studimet e tyre dhe një në dhjetë do të donte të linte.

Një e treta e studentëve (33%) raportojnë vështirësi me përmbajtjen e studimeve të tyre, sipas të dhënave të publikuara. Rreth një në katër (24%) mendojnë se mungesa e motivimit është një pengesë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Sfida të tjera të zakonshme për studentët – veçanërisht ata mbi 30 vjeç – përfshijnë çështjet financiare (17%) dhe çështjet personale (17%). Nxënësit prindërit e të cilëve nuk kanë arsim të mëtejshëm hasin në përgjithësi më shumë pengesa se sa kolegët e tyre. Ky është rasti për 7% të studentëve.

Mes studentëve të universitetit, ata që studiojnë shkencat e natyrës ose mjekësinë dhe farmacinë kanë më shumë gjasa t’i shohin studimet e tyre sfiduese (përkatësisht 42% dhe 39%). Në të kundërt, vetëm 30% e studentëve në shkencat humane e kanë të vështirë lëndën e tyre.

Anketa u krye gjatë semestrit të pranverës 2020 duke përdorur një pyetësor online. Në anketë morën pjesë gjithsej 26,685 studentë, që korrespondon me një përqindje neto të përgjigjeve prej 75%.