Shkurt.de

Çka duan fëmijët nga Lepurushi i Pashkëve?

Tash e 40 vjet vazhdon tradita në fshatin verior gjerman Ostereistedt në Gjermaninë veriore, ku për Pashkët fëmijët festojnë në mënyra të ndryshme. Lepurushi i Pashkëve mori edhe një herë dhjetëra mijëra kërkesa nga fëmijët që shpresonin t’i realizonin dëshirat e tyre, shkruan DË, përcjellë albinfo.ch.

Rreth 70,000 letra u morën në zyrën postare në fshatin rreth 30 kilometra (19 milje) në verilindje të Bremenit. Një person i veshur si lepur i Pashkëve u pa duke dorëzuar kërkesat e fundit të fëmijëve. Më shumë se një mijë letra erdhën nga jashtë, nga gjithsej 40 vende të ndryshme, duke përfshirë Australinë dhe Brazilin. Fëmijët ukrainas që jetojnë në Gjermani për shkak të konfliktit në shtëpi i shkruan gjithashtu lepurushit të Pashkëve, raporton DW, përcjellë albinfo.ch.

Figurat e lepurit qëndrojnë përpara shenjës së fshatit Ostereistedt. Çdo vit, vullnetarët në qendrën komunitare të fshatit u përgjigjen letrave të dërguara Lepurushit të Pashkëve nga fëmijë nga e gjithë Gjermania dhe jashtë saj. Totali është në të vërtetë 10,000 më pak se shifra e vitit të kaluar – dhe shumë më pak se një kulm prej 100,000 në 2021, kur pandemia e koronavirusit ishte në kulmin e saj, shkruan DW, përcjellë albinfo.ch.

Qoftë paqe në tokë, bileta kinemaje apo më shumë çokollatë, fëmijët ishin të prirur t’i bënin të ditur lepurushit se çfarë donin këtë vit. Disa nga fëmijët ukrainas që shkruanin thanë se ishin mirënjohës që jetonin në Gjermani dhe kishin bërë tashmë miq. Disa përmendën gjithashtu se donin të mësonin gjermanisht. Një fëmijë, Lola nga shteti jugor i Baden-Württemberg, pyeti se cili ishte ushqimi i preferuar i lepurushit të Pashkëve. Një tjetër, Fynn nga shteti perëndimor i Rheinland-Pfalz, donte të shkonte në kinema me të. “Me çdo letër, shoh që fëmijët të ndriçojnë sytë kur gjejnë përgjigjen në kutinë e letrës”, tha Doris Kröger, drejtuese e Postës së Pashkëve, shkruan DW, përcjellë albinfo.ch.